Logga in på Mina sidor

För att se vilka försäkringar du har hos oss behöver du vara inloggad. Använd ditt BankID för att legitimera dig och logga in.

Boka föreläsning!

Du som är anställd på kansliet, förtroendevald eller arbetar lokalfackligt, kan boka upp en kostnadsfri föreläsning med någon av våra rådgivare.

Vi kommer till er för att antingen hålla en föreläsning, genomföra rådgivning eller ge snabbinformation i samband med ett möte, en mässa eller liknande. Tjänsten är helt kostnadsfri.

Lilla försäkringsgenomgången

Här får du som medlem en genomgång av ditt förbunds försäkringsutbud. Vi pratar kort om försäkringarnas innehåll och villkor. Vi går också kort igenom kollektivavtalets regelverk vid sjukfrånvaro och långtidssjukskrivning. Vi förklarar också skillnaden mellan gruppförsäkringar och individuellt tecknade försäkringar.

Föreläsningen avslutas med en kortare frågestund.

  • Föreläsningen tar cirka 1 timme.
  • Max antal deltagare: 50 st.

Föreläsningen passar både för medlemmar och för icke medlemmar. Uppge gärna i anmälan om vilken typ av målgrupp som kommer då vi gärna anpassar innehållet utifrån livssituation.

Stora försäkringsgenomgången

I den stora försäkringsgenomgången fördjupar vi oss i förbundets försäkringsutbud samt vad de innehåller och vilka villkor som gäller.

Vi går även i genom hur försäkringar kompletterar och förstärker andra försäkringar som tex TGL (Tjänstegrupplivförsäkring) eller individuellt tecknade försäkringar som du tecknar själv hos försäkringsbolag.

Vi ägnar lite mer tid åt hur de försäkringarna i ditt kollektivavtal skyddar dig vid sjukfrånvaro samt vilket skydd de ger för din familj om du skulle avlida i förtid.

Vi tittar på olika försäkringsfall för att visa på hur försäkringarna skyddar i olika situationer.

  • Föreläsningen tar max 2 timmar.
  • Max antal deltagare: 12-15 st.

Föreläsningen passar både för medlemmar och för icke medlemmar. Uppge gärna i anmälan om vilken typ av målgrupp som kommer då vi gärna anpassar innehållet utifrån livssituation.

Frukostseminarium

Här har ni som medlemmar i de olika lokala klubbarna och föreningarna möjlighet att komma till ett frukostseminarium med samma innehåll som det lilla försäkringspaketet.

Vi startar runt kl 7.30 med en enkel frukost för att kl 08.00 få information kring förbundets försäkringsutbud. Tiderna anpassas efter vad som fungerar för er. Passar bra i större tätorter med flera klubbar.

  • Tidsåtgång cirka 1 timme 30 minuter.
  • Max antal deltagare: 25 st.

Föreläsningen passar både för medlemmar och för icke medlemmar. Uppge gärna i anmälan om vilken typ av målgrupp som kommer då vi gärna anpassar innehållet.

Bokbord och monterinformation

Har ni ett evenemang där ni vill ha en monter med en försäkringsinformation så deltar vi gärna. Vi ger gärna individuell rådgivning till medlemmarna på plats i montern.

Föreläsare?

När ni bokar tjänsten kommer någon av våra försäkringsrådgivare till er. Tidigare kallade vi tjänsten "Boka Bertil" men då konceptet vuxit så pass mycket har även antalet rådgivare som föreläser blivit fler. Vi som besöker er är registrerade hos Finansinspektionen och har InsureSec-licensering. Med en stor kunskap inom försäkringar, kollektivavtal och samhällets skydd försöker vi besvara era frågor och funderingar.

Så bokar du

Fyll i formuläret nedan eller mejla bokabertil@akademikerforsakring.se

Namn:
Förbund:
E-post:
Övrig info. Plats i Sverige, vilken typ av föreläsning ni önskar med mera: