Logga in på Mina sidor

För att se vilka försäkringar du har hos oss behöver du vara inloggad. Använd ditt BankID för att legitimera dig och logga in. Loggar du in via en Androidtelefon ska du välja "BankID på annan enhet".

För dig som arbetar fackligt!

Du som är anställd på kansliet, förtroendevald eller arbetar lokalfackligt kan boka en föreläsning om livets resa och vad man bör tänka på avseende försäkringsskydd. Någon av våra rådgivare besöker då er i samband med ett möte, en mässa eller annat önskvärt tillfälle. Tjänsten är kostnadsfri.

Livets resa

  • Vi går igenom livets skeenden och vad som är viktigt att tänka på. Vi berättar om den trygghet som finns och vilken trygghet man har eget ansvar att ordna för under livets resa, från studier till pension. Vad är viktigt att tänka på?

Exempelvis: Varför är det viktigt med gravidförsäkring och i förlängningen barnförsäkring? Vad gäller för studenter? Vad bör man fundera över när man börjar arbeta? Vilket skydd förlorar man som egenföretagare? Vilken trygghet behöver man när man blir pensionär? Vi berättar vilket skydd försäkringar kan ge utifrån era frågor och behov.

  • Vi går igenom kollektivavtalade försäkringar. Vi går också igenom hur försäkringar kompletterar och förstärker andra försäkringar som tex TGL (Tjänstegrupplivförsäkring) eller individuellt tecknade försäkringar som du tecknar själv hos försäkringsbolag.
  • Vi fördjupar oss i samhällets skydd enligt lagstiftning, kollektivavtalade försäkringar och privat försäkringsskydd. Vilket skydd är relevant inför olika händelser? Vi har olika rekommendationer som vi gärna delar med oss. 
  • Vi anpassar gärna informationen utifrån era önskemål.
  • Föreläsningen avslutas med en frågestund.

För vem är föreläsningen?

Föreläsningen är för dig som önskar en ökad förståelse kring det skydd samhället och ett eventuellt kollektivavtal kan ge i livet. Vi visar hur det skyddet kan kompletteras. Som åhörare styr du mycket av föreläsningens innehåll så att det blir relevant och intressant!

I anmälan får du/ni gärna berätta om det finns några särskilda önskemål och förväntningar inför föreläsningen. Nämn gärna om det är något specifikt skeende i livet som är mer aktuellt såsom studieliv, yrkesliv eller tiden som pensionär.

Väl mött!

Frukostseminarium

Här har ni som medlemmar i de olika lokala klubbarna och föreningarna möjlighet att komma till ett frukostseminarium hos Akademikerförsäkring med samma innehåll som Livets resa.

Vi startar runt kl. 07.30 med en enkel frukost för att kl. 08.00 få information kring förbundets försäkringsutbud. Tiderna anpassas efter vad som fungerar för er.

  • Tidsåtgång cirka 1 timme 30 minuter.
  • Inbjudna: max antal deltagare: 25 st.

Föreläsningen erbjuds både till medlemmar och för dem som inte är det. I anmälan får ni gärna berätta om er själva och gemensamma intressen. Nämn gärna om det är något specifikt skeende i livet som är mer aktuellt och intressant exempelvis studier, yrkesliv eller tiden efter som pensionär.

Bokbord och monterinformation

Har ni ett evenemang där ni vill ha en monter med försäkringsinformation så deltar vi gärna. Vi ger gärna individuell rådgivning till medlemmarna på plats i montern.

Vilka är vi i Rådgivningsteamet?

Rådgivningsteamet består av Sara Attermo, Jörgen Andersson och Özlem Erdogan. Vi arbetar alla som försäkringsförmedlare på Akademikerförsäkring. När ni bokar föreläsning är det en eller flera av oss som besöker er.

Rådgivningsteamet på Akademikerförsäkring
Foto: bjornfotograf.se 

Vårt fokus är kvalitativ rådgivning, därför har vi ingen provisionsbaserad lön. Vi står under Finansinspektionens tillsyn vilket garanterar att du som åhörare kan känna ett stort förtroende för oss och våra rekommendationer. Vi är registrerade hos Finansinspektionen och vi är alla tre InsureSec-licenserade inom liv, grupperson och sak. Vi har lång erfarenhet och stor kunskap inom försäkringar, kollektivavtal och samhällets skydd och vi försöker vi besvara era frågor.

Ju mer ni engagerar er och ställer frågor inför och under föreläsningen, desto mer kommer ni att få ut av stunden med oss.

Så bokar du

Fyll i formuläret nedan eller mejla bokateamet@akademikerforsakring.se

Namn:
Förbund:
E-post:
Övrig info. Plats i Sverige, vilken typ av föreläsning ni önskar med mera: