Logga in på Mina sidor

För att se vilka försäkringar du har hos oss behöver du vara inloggad. Använd ditt BankID för att legitimera dig och logga in.

Start Välkommen till Försäkringsskolan

För att göra livet lite enklare bjuder vi in dig till en försäkringsskola i sex steg, som hjälper dig att hitta rätt i försäkringsdjungeln.

Du kan välja att gå igenom ett steg, eller alla fem. Det spelar egentligen ingen roll. Det viktigaste är att du får koll på det som just du behöver veta om försäkringar.

Akademikerförsäkrings försäkringsskola i fem steg

 • Steg 1 - Lär dig tyda försäkringsspråket
  Vad betyder uttryck som aktsamhetskrav och lösöresbelopp? I steg 1 lär du dig mer om försäkringsterminologi, standardfraser och vanliga uttryck i försäkringsvärlden.
 • Steg 2 - Se över ditt skyddsnät
  Vet du vad det sociala grundskyddet innefattar? Försäkringar från samhället och din arbetsgivare skyddar dig till viss del, men det finns luckor som är viktiga att känna till och som du själv behöver fylla. I Steg 2 får du en översikt över samhällets försäkringar och en insikt i vad du själv kan göra för att öka din trygghet. 
 • Steg 3 - Snabba vägen till ett tryggare liv
  En bra försäkring handlar om plus och minus. En billig försäkring med dåliga villkor ger dig snabbt minus på kontot om oturen är framme och är du överförsäkrad är det försäkringsbolaget som går plus, helt i onödan. I Steg 3 berättar vi vad du ska tänka på när du tecknar en försäkring och hjälper dig att räkna ut vilket alternativ som är bäst för dig.
 • Steg 4 - En försäkringsresa genom livet
  Försäkringsbehovet varierar från person till person och förändras under hela din livstid. Gör en livsresa med försäkringsskolan och se vilka försäkringar du behöver, från första flytten till pensionen.
 • Steg 5 - Försäkring från studentperspektiv
  Försäkringsskolan hjälper dig som studerar att skaffa ett skydd på rätt nivå som passar just ditt liv.
 • Steg 6 - Utomlands
  När du åker utomlands på semester så ingår det som regel en reseförsäkring i din hemförsäkring. Men om du i stället tänker jobba eller studera i ett annat land så gäller helt andra villkor. Samma sak om du tänker vara borta fler dagar än vad hemförsäkringen täcker. Försäkringsskolan tipsar dig om vad du bör tänka på, innan du reser.