Tips och Råd

Tips från oss innan du checkar ut för semester

Va? Måste jag tänka på försäkringar och säkerhet när jag äntligen har semester? Inte om du har förberett dig. Här har vi sammanställt våra mest aktuella tips inför sommarfirandet.

Efter över 20 år som försäkringsförmedlare vet vi vad våra kunder kan råka ut för på sommaren. Många ser över sitt reseskydd innan de beger sig iväg utomlands men tänker inte på allt som kan hända på hemmaplan. Gå gärna igenom listan, ta de råd som känns användbara för dig och sätt upp dem på kylskåpet. Voilà nu är du förberedd!

 1. Nu tar vi en paus från jobb och skola. Det kan också innebära att det försäkringsskydd som gäller i skola och på arbetsplatsen också gör ett uppehåll. Kolla med din kommun om barnen har en försäkring som gäller dygnet runt eller under skoltid. Saknar du en olycksfallsförsäkring eller sjuk- och olycksfallsförsäkring som gäller dygnet runt bör du skaffa det.

 2. Planer på att lämna hemmet en längre tid? Be någon ta hand om posten och titta förbi då och då så att tjuvarna håller sig borta. Sätt timer på lamporna så att de tänds och släcks av sig själva. Be en granne, vän eller släkting parkera sin bil på din infart.

 3. Ska du resa utomlands? Följ det UD rekommenderar och se kriterierna för att få avbeställa resan.

 4. Tvärtom tänkt stanna hemma och grilla extra mycket? Ha gärna en brandsläckare eller brandfilt i hemmet. Detta gäller förstås året runt.

 5. Bilsemester i sikte? Slarva inte med service eller rengöring. Bra bildäck, ordentliga barnstolar och rena fönsterrutor är ett måste. Solen bländar och djur rör sig längs vägkanterna. Plötsligt gör den där skitiga framrutan att du blir extra bländad. Det får inte hända. Du behöver inte köra årets senaste bilmodell men se till att den bil du har är tryggad och nyservad om du ska resa långt.

 6. Åka båt eller paddla med familjen? Ha alltid flytväst och anpassa dem utifrån varje enskild persons vikt. Testa gärna de små barnens flytvästar i pool före. Då vet du att flytvästen fungerar och hjälper barnet få ansiktet ovanför ytan även om hen ramlar i med magen först. Simhallar som har babysim brukar erbjuda att man kan komma med småbarn och prova sin nyinköpta flytväst. Kolla upp!

 7. Glöm inte bort TBE och Borrelia. Fästingarna ställer till väldigt mycket för många varje sommar. Skydda dig med kläder, vaccin och följ alla bra tips som fasting.nu har. Symtomen på Borrelia kan vara diffusa och dröja flera månader innan de visar sig. Var vaksam lång tid efteråt om någon i familjen fått en fästing.

 8. Ta hand om husdjuren – värme, ormar och fästingar kan skada våra små vänner väldigt mycket. Skydda dem också.

 9. Reseapotek löser många små olyckor. Apoteken är väldigt bra på att tipsa om smått och gott som du kan ta med dig både på stranden, i bilen eller barnvagnen.

 10. Lägg in alla viktiga telefonnummer i mobilen, exempelvis numret till oss: 0771 – 111 999, vägassistans och gärna din närmsta granne (om hemlarmet skulle gå medan du är borta vill du gärna be någon ta en titt).

  Om oturen är framme. Kontakta oss och fråga vilka försäkringar du kan anmäla din skada till. Vår skadehjälp rullar på hela sommaren bortsett från helgdagar.

Har du kommit hit ner är du mer än redo för hängmattan. Ha en fantastisk sommar!