Tips och Råd

Utökat skydd för egenföretagare

Datorer, skrivbord och annan teknisk utrustning behövs för att kunna arbeta på distans. Företag har därför flyttat dyrbar utrustning hem till sina anställda för att fortsätta bedriva sin verksamhet. Dessa förändringar gör att Svedea nu höjer skyddet för egendomsskada.

Coronakrisen har gjort att många företagare och deras medarbetare har flyttat hem sin verksamhet. I och med det har företagets dyrbara utrustning hamnat i vardagsrum eller sovrum istället för på kontoret.

Ett problem med det är att företagsförsäkringar ofta har för låga försäkringsbelopp för skador som sker utanför kontoret. Försäkringarna är ämnade att täcka egendom som mobiltelefoner eller laptops som anställda tar med sig. Men vid skador på dyrbar utrustning räcker inte försäkringsbeloppen. Och hemförsäkringen gäller inte.

Svedea har därför valt att höja alla sina försäkringsbelopp från 40 000 kronor till 100 000 kronor, med omedelbar verkan. Skyddet gäller både för dig som enmansbolag och för dig med något större företag vars medarbetare tar med sig företagets egendom hem.

 

Text: Marie-Theres Eriksson