Vi förklarar försäkringar

Det är viktigt att du är försäkrad – även när du studerar

Försäkringar är kanske det sista du som student tänker på, men faktum är att det både är viktigt och enkelt att fixa ett bra skydd för dig och dina nära. Här förklarar vi de stora fördelarna med att vara rätt försäkrad och vilka försäkringar vi erbjuder dig som studerar.

 

En olycksfallsförsäkring kan ge pengar om olyckan är framme

En olycka kan ske när du minst anar det. Att ramla med cykeln på väg till skolan eller skada sig på gymmet kan hända vem som helst. Och har du riktigt otur kan det bli en kostsam historia – både för kroppen och plånboken. En olycksfallsförsäkring kan ge dig pengar om du är med om en olycka, liten som stor. Du kan till exempel få ersättning om du efter olyckan

  • behöver gå till tandläkaren för att du skadat eller slagit ut dina tänder
  • behöver läggas in på sjukhus
  • behöver hjälp att återhämta dig efter en skada
  • får en bestående skada på kroppen som påverkar din fysiska eller psykiska förmåga.

Så med en olycksfallförsäkring får du helt enkelt en ekonomisk trygghet som stöttar dig om olyckan skulle vara framme.

En hemförsäkring tryggar ditt hem – och mycket mer än så

Brand, inbrott eller skadegörelse. Om något oväntat skulle hända ditt hem eller dina saker kan du få ersättning om du har en hemförsäkring. Men visste du att en hemförsäkring omfattar mycket mer än så? Du kan till exempel få ersättning om

  • du råkar tappar din telefon i golvet eller spiller kaffe över din dator
  • din frys går sönder och din mat blir förstörd
  • din cykel blir stulen
  • du blir överfallen och får fysiska eller psykiska skador
  • du drabbas av en olycka eller blir akut sjuk under en utlandsresa.

Så hjälper vi dig att fixa skyddsnätet

I ditt studentmedlemskap ingår en studentolycksfallsförsäkring, helt utan extra kostnad. Den gäller dygnet runt upp till 67 års ålder – oavsett om du är i skolan, hemma eller någon annanstans när olyckan är framme.

Du har också tillgång till samtalsstödet Tusen frågor – ett nummer, där du kan prata med psykolog, jurist, ekonom eller arbetsterapeut. Samtalen har en rådgivande karaktär, är kostnadsfria och sker under tystnadsplikt.

Dessutom kan du köpa en studenthemförsäkring som gäller för alla i ditt hushåll – oavsett om du har en sambo eller bor tillsammans med dina kompisar. Studenthemförsäkringen är speciellt framtagen för dig som studerar och inte äger lika många saker som behöver försäkras.