Tips och råd

Så förändras våra försäkringar inför det nya året

Om du köper en eller flera försäkringar av oss får du i dagarna ett årsbesked i din brevlåda eller på Mina sidor. I det kan du se vilka förändringar som sker inför det nya året. På den här sidan har vi samlat all information som kan vara bra att känna till.

Förändringar inför 2024

Vi förhandlar aktivt med försäkringsföretagen för att kunna erbjuda dig som fackförbundsmedlem det bästa inom försäkringar. Under 2024 förblir alla försäkringar oförändrade, förutom två som du kan läsa om nedan.

  • Så ändras livförsäkringen: Vi höjer priset för åldersgruppen 60–67 år, men vi tar samtidigt bort avtrappningen. Avtrappningen har inneburit att beloppet som man kan få ut av försäkringen har minskat med tiden. Men eftersom vi har förhandlat bort detta så kommer livförsäkringen att behålla sitt värde ända till att du fyller 67 år. Har du redan fått en avtrappning kommer din livförsäkring att öka i värde igen.
  • Så ändras trygghetskapitalförsäkringen: Vi sänker åldern för avtrappningen till 46 år, men samtidigt höjer vi slutåldern till 67 år, så att du kan behålla den längre. Om du går i pension innan dess, kontakta oss på 0771-111 999, så att vi kan avsluta försäkringen. Detsamma gäller för vår sjukförsäkring.

Vi sänker även priset på vår olycksfallsförsäkring och sjuk- och olycksfallsförsäkring. Det kan vara bra att ha en egen olycksfallsförsäkring, då den olycksfallsförsäkring som många har via jobbet inte gäller fullt ut om du arbetar hemifrån.

Boka en rådgivning och se till att du är rätt försäkrad

Vi befinner oss i en svår tid ekonomiskt, och det har kanske blivit ännu viktigare att du har den trygghet du behöver. Var det ett tag sedan du såg över dina försäkringar kan det vara dags att boka en rådgivning hos oss. Våra licensierade rådgivare har omsorgsplikt, vilket betyder att de alltid sätter dina behov först. De råder och avråder, så att ditt försäkringsskydd på bästa sätt är anpassat efter din livssituation.

Boka en rådgivning

Vi erbjuder nu digital post

Vi vill minska vår pappersförbrukning och samtidigt ge dig möjlighet att samla alla brev och försäkringspapper från oss på ett ställe. Därför erbjuder vi nu möjligheten att få brev från oss digitalt på Mina sidor. Varje gång du har någonting nytt att läsa så meddelar vi dig via mejl. Vill du hellre ha dina brev i brevlådan går det så klart bra – du gör din ändring på Mina sidor.

Gå till Mina sidor