Tips och Råd

Så förändras våra försäkringar inför det nya året

Om du köper en eller flera försäkringar av oss har du i dagarna fått ett årsbesked i din brevlåda eller under Mina sidor. I det kan du se vilka förändringar som sker inför det nya året. På den här sidan har vi samlat all information som kan vara bra att känna till.

Vi förhandlar aktivt med försäkringsföretagen för att kunna erbjuda dig som fackförbundsmedlem det bästa inom försäkringar. Under 2023 har vi bland annat sett till att fler av våra försäkringar anges i prisbasbelopp (pbb), så att de värdesäkras för framtiden. Andra förbättringar som sker kan du läsa om nedan.

  • Så ändras seniorolycksfallsförsäkringen: Vi byter försäkringsgivare från Trygg-Hansa till Skandia. I samband med bytet blir försäkringsbeloppet högre, vilket innebär att du kan få ut mer ersättning. Avtrappningen sker senare, vid 73 års ålder istället för vid 70 års ålder. Beloppet efter avtrappningen blir även högre än det var tidigare.
  • Så ändras diagnosförsäkringen: Från den 1 januari 2023 anges försäkringsbeloppet i prisbasbelopp, vilket gör att försäkringen dels ökar i värde redan 2023, dels behåller sitt värde över tid. Vi tar även bort den tidigare avtrappningen vid 50 års ålder.
  • Så ändras vårdförsäkringen: Från den 1 januari 2023 ingår fem timmar personlig rådgivning med en jurist i försäkringen. Den här rådgivningen kan du använda för att upprätta enklare avtal, som testamente, gåvobrev eller samboavtal.
  • Så ändras sjuk- och olycksfallsförsäkringen: Vi sänker priset på försäkringen den 1 januari 2023, både för dig som redan har försäkringen och för de som tecknar en ny.
  • Så ändras sakförsäkringarna: Trygg-Hansa och Moderna har gått samman och heter Trygg-Hansa. Det innebär att alla våra sakförsäkringar kommer flyttas till Trygg-Hansa löpande under 2023. Du behöver inte göra någonting, men om du har en sakförsäkring via oss kommer du att bli kontaktad när det är dags för din försäkring att förnyas. Medlemsrabatterna och samlingsrabatten är kvar. 
  • Så ändras sjukförsäkringen: Vår sjukförsäkring får en högre slutålder, vilket innebär att den gäller upp till 67 år. Om du går i pension innan dess behöver du meddela oss. 

Boka en rådgivning och se till att du är rätt försäkrad

Vi går in i en svår tid ekonomiskt, och det blir ännu viktigare att du har den trygghet du behöver. Var det ett tag sedan du såg över dina försäkringar kan det vara dags att boka en rådgivning hos oss. Våra licensierade rådgivare har omsorgsplikt, vilket betyder att de alltid sätter dina behov först. De råder och avråder, så att ditt försäkringsskydd på bästa sätt är anpassat efter din livssituation.

Boka en rådgivning

Uppdatera dina uppgifter

Ut med det gamla, in med det nya – så brukar det låta framåt slutet av året.  Vad passar väl då bättre än att se över dina uppgifter här under Mina sidor, så att de är uppdaterade lagom till 2023? På Mina sidor kan du även bjuda in din partner, ändra betalsätt till autogiro och uppdatera dina kontaktuppgifter.

Gå till Mina sidor