Logga in på Mina sidor

För att se vilka försäkringar du har hos oss behöver du vara inloggad. Använd ditt BankID för att legitimera dig och logga in. Loggar du in via en Androidtelefon ska du välja "BankID på annan enhet".

​Förändrad lagstiftning för Trygg-Hansas danska moderbolag

Trygg-Hansa är en svensk filial till det danska försäkringsbolaget Codan och påverkas därför till viss del av danska lagar. I Danmark finns en fond som heter Garantifonden. Den fungerar som en extra säkerhet för alla försäkringstagare i händelse av en konkurs hos ett danskt försäkringsbolag. I dag omfattar den säkerheten även Trygg-Hansas svenska privatkunder. 

Till följd av en lagändring kommer Garantifonden från den 1 januari 2019 endast att omfatta personer som bor i Danmark.

Det här händer när lagändringen träder i kraft
Trygg-Hansas kunder kommer ha ett lika gott skydd som alla kunder till försäkringsbolag på den svenska marknaden även efter lagändringen. 

I Sverige har Trygg-Hansa inget motsvarande Garantifonden, men precis som alla svenska försäkringsbolag, följer Trygg-Hansa den europeiska lagstiftningen för försäkringsverksamhet. Enligt lag måste de löpande lägga undan pengar för att kunna täcka premier och skador vid en eventuell konkurs. Varje kvartal kontrollerar Finanstilsynet (den danska motsvarigheten till Finansinspektionen) att Trygg-Hansa lägger undan tillräckligt med pengar.

Vill du veta mer?
Svar på frågor hittar du på trygghansa.se/garantifonden.