Logga in på Mina sidor

För att se vilka försäkringar du har hos oss behöver du vara inloggad. Använd ditt BankID för att legitimera dig och logga in. Loggar du in via en Androidtelefon ska du välja "BankID på annan enhet".

Livförsäkring

En livförsäkring är ett ekonomiskt skydd som utbetalas om du dör. Den stöttar din familj ekonomiskt, till exempel genom att göra det möjligt för dem att bo kvar i bostaden. Du väljer själv vem som ska stå som mottagare av utbetalningen, så kallad förmånstagare. Väljer du ingen går pengarna automatiskt till din make/maka/sambo, därefter till dina barn. Utbetalningen är alltid skattefri.

Välj belopp på Livförsäkring utifrån dina behov

Du har möjlighet att teckna Livförsäkring med dödfallsbelopp på 10 prisbasbelopp till 50 prisbasbelopp vilket 2020 innebär 473 000 kr till 2 365 000 kr.  

Din livssituation styr hur högt ersättningsbelopp du behöver. Ofta är det lån på hemmet och om man har barn som bor hemma som påverkar. Dina behov ändras under livet, så kom ihåg att se över dina försäkringar när du exempelvis blir sambo, köper boende eller skaffar barn. Om du har betalat av lånen på huset och barnen har flyttat hemifrån så minskar kanske behovet av en livförsäkring. Om man har ett gemensamt belånat boende är en tumregel att teckna en livförsäkring som motsvarar hälften av beloppet. Då har båda möjlighet att bo kvar om den ene skulle gå bort.

Beloppet på livförsäkringen reduceras med 10 procentenheter per år från 60 år till 65 år. Kontakta vår rådgivning om du vill få hjälp med att bestämma ett lämpligt belopp. 

Korta fakta

 • Ersättning vid dödsfall
  Ett engångsbelopp betalas ut om du dör. 10 pbb (473 000 kr), 15 pbb (709 500 kr), 20 pbb (946 000 kr), 30 pbb (1 419 000 kr), 40 pbb (1 892 000 kr) eller 50 pbb (2 365 000 kr) beroende på vald nivå.
 • Vem kan teckna försäkringen?
  Du och din partner, upp till 65 års ålder. 
 • Hur länge gäller försäkringen?
  Försäkringen gäller till du fyller 67 år. Därefter fortsätter den i en Seniorlivförsäkring som gäller till du fyller 80 år.
 • Höjning av försäkringsbelopp
  Du kan ansöka om att höja ditt försäkringsbelopp mot en hälsodeklaration. 
 • Samtalsstöd ingår
  Läs mer här.

pbb = prisbasbelopp
1 pbb år 2020 = 47 300 kr
Samtliga försäkringsbelopp är beräkande med 2020 års prisbasbelopp.

Livförsäkring för dig som är medlem i Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Naturvetarna, DIK, Sveriges Arbetsterapeuter, Sveriges Farmaceuter och Svenska Logopedförbundet 

Premieberäkning per månad

Din ålder:

Ansökan
Ladda ner
Villkor 2020
Ladda ner
Förköpsinfo 2020
Ladda ner
Om distansavtal
Ladda ner
Särskilt förmånstagarförordnande
Ladda ner

Det här får du

 • Möjlighet att ge någon en ekonomisk trygghet om du skulle avlida.

Boka rådgivning

Osäker på vilket försäkringsskydd du bör ha? Boka rådgivning med en av våra försäkringsrådgivare. Samtalet tar mellan 5-30 minuter och utgår från dina eller ditt företags behov.

Våra rådgivare får ingen provision och har avrådningsplikt.