Förebyggande för hälsan

Få stöttning och vägledning under studietiden

För många som börjar studera förändras allt från det sociala sammanhanget till ekonomi och boende, samtidigt som studierna kan vara krävande. Därför kan en hjälpande hand behövas i den nya tillvaron. Du som är studentmedlem i något av våra anslutna fackförbund, kan kostnadsfritt få hjälp om du mår dåligt eller behöver vägledning inom juridik, ekonomi, hälsa eller vardagsprioriteringar.

Lyssna på dina varningssignaler – ta hjälp i tid

– Kortvarig stress är i regel ingen fara, men när du får en obalans i tillvaron över längre tid är det skadligt, säger Jenny Wiener, hälsostrateg på Skandia.

Hon berättar att vanliga varningssignaler är sömnproblem, huvudvärk, minnesstörningar, irritation, ångest och fysiska besvär med hud, mage och blodtryck.

– Upplever du återkommande ett eller flera av dessa symptom bör du ta det på allvar. Det är bättre att ta hjälp en gång för mycket, än en för lite.

Den här hjälpen kan du få

Många universitet och högskolor ger stöttning genom hälsovård eller kurator, så du kan alltid börja med att ta reda på vilket stöd din skola kan ge dig. Du kan också ta hjälp via de två stöd som du får kostnadsfritt om du är studentmedlem i något av våra anslutna fackförbund

  • Samtalsstöd Tusen frågor kan du ringa för att få vägledning i frågor som rör juridik, ekonomi, vardagsprioriteringar, hälsa och motion. Beroende på vad din fråga handlar om får du prata med en expert inom ämnet, som hjälper dig vidare.
  • Hälsoförsäkring vid psykisk ohälsa erbjuder en enkel väg till psykiatisk vård, så att du kan ta hand om ditt mående. Du kan få upp till 6 digitala samtal med en psykolog eller psykoterapeut.
Försäkringsrådgivning
Rätt tryggad, genom livet

Rådgivning

Osäker på vilka försäkringar du verkligen behöver? Våra rådgivare hjälper dig att välja rätt skydd utifrån din livssituation – enkelt, kostnadsfritt och alltid i ditt bästa intresse.

Med vår kostnadsfria rådgivning får du en helhetsbild av dina behov och det skydd du redan har från arbetsgivaren, a-kassan, facket och samhället. En rådgivning tar oftast 30 minuter.

 

Boka rådgivning
Magasinet

Visar av artiklar