Skräddarsydda försäkringar för fackmedlemmar

Medan du tänker på annat – tänker vi på dig

Med oss är du trygg

Våra försäkringar

Varför ska du välja oss?

 • Vi hjälper dig med helheten

  Med vår kostnadsfria rådgivning får du en helhetsbild av dina behov samt det skydd du redan har från arbetsgivaren, a-kassan, facket och samhället.

 • Vi ger råd och avråder

  Våra försäkringsförmedlare får ingen provision och har dessutom avrådningsplikt. Målet är att du aldrig ska betala för mer än du behöver.

 • Vi kan din bransch

  Du som är medlem i något av våra anslutna fackförbund kan vara trygg med att vi har koll på din bransch och vilket försäkringsskydd du behöver.

Ny fackmedlem?

Då har du fått kostnadsfria försäkringar i tre månader

Logga in och se ditt erbjudande
Snabb hjälp
Slipp telefonkö
Gå till Mina sidor för att
 • Se dina fakturor
 • Få all info om dina försäkringar
 • Kolla din inkorg
 • Bjud in din partner 
 • Ändra betalsätt och period
 • Gör Försäkringskollen

Vanliga frågor

Sjukförsäkringen betalar ut ersättning om du är sjukskriven i mer är 90 dagar. Det är inte samma sak som sjukdelen i sjuk- och olycksfallsförsäkringen. Sjukdelen i sjuk- och olycksfallsförsäkringen avser medicinsk invaliditet och ersättning för ärr på grund av en olycka eller sjukdom.

Ja, köper du på ett erbjudande från oss sägs försäkringen upp per automatik.

Nej, det räcker med att du är fullt arbetsför.

Du behöver vara medlem i något av följande fackförbund: Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Naturvetarna, DIK, Sveriges Arbetsterapeuter, Svenska Logopedförbundet eller Sveriges Farmaceuter.

Om du är partner till en medlem kan du köpa försäkringar med samma villkor och premier förutsatt att den som är medlem har minst en egen försäkring.

Lämnar du ditt fackförbund fortsätter dina försäkringar att gälla som vanligt om du har varit försäkrad längre tid än 6 månader. Skillnaden är att premien, det du varje år betalar för att vara försäkrad, blir högre. Du får då ett försäkringsbesked per post där det tydligt framgår hur premien förändras. Om du inte längre är medlem i något av våra anslutna fackförbund kan du inte höja försäkringsbeloppet på dina försäkringar eller köpa nya försäkringar via oss.

Du kan säga upp en försäkring genom att kontakta oss via formulär, mejl eller på telefon 0771-111 999. Om du ringer för att avsluta en försäkring behöver du legitimera dig med mobilt BankID. Vi behöver veta ditt person- eller kundnummer, vilken försäkring du vill säga upp och när du vill att försäkringen upphör.

Blir du sjuk får du ersättning från din arbetsgivare och Försäkringskassan precis om vid vanlig sjukskrivning.

Du kan köpa till en sjukförsäkring via oss som skyddar dig ekonomisk vid sjukskrivning som är längre än 90 dagar. Sjukförsäkringen betalar ut ett skattefritt månadsbelopp. Månadsbeloppet kompletterar ersättningen från Försäkringskassan så att du kan få upp till 90 % av din tidigare lön (arbetsinkomst).

Är det en personskada, det vill säga en kroppslig eller psykisk skada, behöver du fylla i en skadeanmälan. Det gör du här.

Om du har fått en skada på din egendom, till exempel bilen, huset eller båten ska du kontakta försäkringsbolaget direkt. Det gör du här.

Med ett så kallat förmånstagarförordnande styr du hur pengarna ska fördelas om du skulle dö. Om du själv vill välja behöver du fylla i en blankett och ändra förmånstagare för livförsäkringen. Om du inte har fyllt i ett förmånstagarförordnande är det i första hand make, maka, sambo eller registrerad partner som får pengarna, i andra hand arvingar.

Till alla frågor och svar

Var i livet befinner du dig?

Med Försäkringskollen kan du få en tydligare bild av ditt försäkringsbehov; vilka försäkringar som är viktiga och vilka du faktiskt inte behöver i dagsläget. 

Gör Försäkringskollen här
Det tar bara någon minut