Logga in på Mina sidor

För att se vilka försäkringar du har hos oss behöver du vara inloggad. Använd ditt BankID för att legitimera dig och logga in. Loggar du in via en Androidtelefon ska du välja "BankID på annan enhet".

Barnförsäkring

De flesta barn och ungdomar har en olycksfallsförsäkring genom förskolan eller skolan. Oftast gäller den bara under skoltid och den ger ingen ersättning för sjukdomar. Därför behövs en separat barnförsäkring.

Vår barnförsäkring Large har utsetts till en av Sveriges bästa*. Den gäller både i skolan och på fritiden och om barnet drabbas av sjukdom eller råkar ut för en olycka.

Försäkringen tecknas via Moderna Försäkringar

Är barnförsäkringen för dig?

Barnförsäkringen gäller bara för sådant som hänt efter att du köpte försäkringen. Därför är det bra att försäkra ditt barn redan som nyfött. Sedan gäller försäkringen hela vägen till 30 års ålder.

Här är några exempel på när en barnförsäkring hjälper till:

  • Om du eller din partner inte kan jobba för att ni behöver ta hand om barnet under en längre tid påverkas familjens ekonomi. Då är barnförsäkringen ett viktigt komplement till det ni kan få från Försäkringskassan**
  • Försäkringen kan också hjälpa barnet ekonomiskt på längre sikt, till exempel om hen inte blir helt återställd efter en skada eller sjukdom.
  • Barn som på grund av funktionsnedsättning aldrig kommer ut i arbetslivet får låg ersättning från samhället. En barnförsäkring kan då ge ett extra ekonomiskt stöd både till barnet och till föräldrarna.

För att köpa försäkringen behöver du vara medlem i något av våra fackförbund. Då får du både medlemsrabatt och en extra rabatt på 500 kr första året.

Läs mer om försäkringen hos Moderna Försäkringar där du hittar fullständig information som produktfaktablad, förköpsinformation och villkor.

*Konsumenternas Försäkringsbyrå jämförde Sveriges alla barnförsäkringar i november 2019 och utsåg vår försäkring i nivå Large till en av Sveriges bästa.

**Läs mer hos Försäkringskassan om vilket ekonomiskt skydd samhället kan ge om ditt barn blir sjukt.

 

Barnförsäkring tecknad före 2016-02-01
Har du redan en Ensambarn- eller Flerbarnsförsäkring så fortsätter din försäkring att gälla precis som tidigare fram tills barnet/barnen fyller 25 år (kalenderåret ut då barnet fyller 25 år). Du kan utöka från Ensambarnförsäkring till Flerbarnsförsäkring om du får fler barn. Är du osäker ring oss på 0771-111 999. Försäkringsvillkor för försäkringarna hittar du här. Ny försäkringsgivare för vår Ensambarn- och Flerbarnsförsäkring tecknad före 2016-02-01 är Skandia.

Skador som inträffat före 2019-01-01 anmäls till Movestic. Skador som inträffat 2019-01-01 eller senare anmäls till Skandia. 

Behöver du ändra i din barnförsäkring från Skandia?

Har du fått information från oss om din barnförsäkring? Eftersom vi inte registrerar personuppgifter om barn vet vi inte om din familjesituation har förändrats. Du behöver därför meddela oss om behöver ändra från ensambarnförsäkring till flerbarnsförsäkring eller tvärtom. 

Ändra din barnförsäkring här

Barnförsäkring för dig som är medlem i Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Naturvetarna, DIK, Sveriges Arbetsterapeuter, Sveriges Farmaceuter och Svenska Logopedförbundet