Kunderna berättar

Rådgivning en gång om året

Jihad Ghaziri är kund hos oss sedan flera år. Han bokar årligen in en rådgivning för att stämma av att de försäkringar han har fortfarande passar honom. Läs hur samtalen har hjälpt honom att känna sig påläst och trygg med sitt skydd.

Rådgivningen visade att jag var överförsäkrad

– Jag blev kund redan som student, och sedan dess har jag fortsatt att ha mina försäkringar hos Akademikerförsäkring. Jag gick in i väggen för några år sedan och blev sjukskriven. Då förstod jag på riktigt att försäkringar gör skillnad. För mig blev det nästan lika mycket i inkomst varje månad trots att jag knappt jobbade.

– Jag bokade min första rådgivning först efter fem år som kund. Vid den tidpunkten bestämde jag mig för att se över min ekonomi och tog kontakt med en försäkringsrådgivare. Det visade sig att jag var dubbelförsäkrad och betalade för mer än jag kunde få ut. Akademikerförsäkring hjälpte mig att tydliggöra vad jag betalade för och vad jag hade för alternativ.

Rådgivning utan provision

– Rådgivaren jag pratade med berättade att hon inte jobbade på provision som försäkringsmäklarna via jobbet gjorde. Jag fick så bra service, den bästa jag någonsin har fått av någon. Ingenting var påtvingat, utan jag fick en bra förståelse och fick välja själv. Det var det absolut starkaste kortet för mig. 

Jihad bokar en avstämning per år – minst

– Varje år bokar jag in en avstämning, ibland oftare om det händer något under året. Jag har nyligen blivit egenföretagare och ringde en extra gång för råd om egenföretagarförsäkring. Jag vill också ha rådgivning varje gång min lön förändras, så att mina försäkringsbelopp ligger på rätt nivå.

– Framför allt förstår jag försäkringarna bättre nu. Och sedan har jag fått hjälp att se över så att jag inte har onödiga försäkringar. Överlag känner jag mig trygg. Jag vet vad jag har och vad jag köper. 

Jihads tips till andra kunder

  1. Se till att få en översyn av alla dina försäkringar och hela ditt skydd. Boka en kostnadsfri rådgivning hos Akademikerförsäkring, för deras rådgivare utgår från dina behov och har ingen provision.
  2. Sker större förändringar i livet, gör en punktinsats och se vad du behöver justera eller komplettera.
  3. Ta den hjälp som erbjuds, oavsett om det är rådgivning via jobbet, facket eller annat.